/ iStock/Getty Images
Лятото е в разгара си, а Бургас отново ще удължи летния сезон с едно от най-вкусните събития в културния си календар - Фестивала на рибата и виното, съобщиха от Общината.

Атрактивна музикална програма, вкусни демонстрации, игри и кулинарни изкушения ще ви очакват от 9 до 11 септември 2022 в Морската градина до Експоцентър „Флора“.

В Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“

Майстори на морската храна от страната и региона ще приготвят пресни морски деликатеси на живо, най-добрите бургаски заведения ще се състезават за традиционния приз „Най-вкусна рибена чорба“, който и тази година ще бъде присъден на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта и съставки за вкусното ястие.

Във фестивалната зона ще можете да опитате специална селекция от български и чужди вина от подбрани изби от цялата страна и да научите повече за това с какво вино е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

Освен с игри, вкусни изкушения и кулинарни демонстрации, програмата на Фестивала на рибата и виното ще ви изненада и с концерти на „Контрол“, „Акага“, „Таралеща“, Елица Тодорова и Йордан Марков.

Освен тях в артистичната програма ще вземат участие над 100 артисти от различни танцови, вокални, музикални състави и формации. Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ - до Експоцентър „Флора“ и ще работи от 11:00 до 23:00 в събота и неделя, а началото е в 17.00 часа на 09.09 в петък. Входът е свободен.

За повече информация, следете Фейсбук страницата на фестивала - https://www.facebook.com/festivalnaribata/ и в събитието - https://fb.me/e/1MTOqoK8B Фестивалът ще се проведе с подкрепата на Фонд „Култура“ на Община Бургас.