/ iStock
На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“. За 14-та поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България.

За това издание пристигат 20 соло артиста, седем дуета и две групови формации, а международните участници са от Русия и Ирландия, съобщават от Общината в града.

„Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите – а това е голямата тема, за която пеят бардовете. Би било хубаво, ако можехме да пеем единствено за любов... Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран.“, казват организаторите.

Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ е фестивал с представителен и конкурсен характер. Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят предимно млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи.

В „Песента на барда” ще се чуят премиерни изпълнения и на утвърдени наши изпълнители, както и на таланти, които тепърва ще се доказват.

Един от любимите на бургазлии концерти е „Кучешката вахта”, в който се представят свои сатирични и хумористични песни и скечове.

В концерта „Бардовете по света“ ще звучат песни на Боб Сегер, Жорж Мустаки, Булат Окуджава, а също и на българите Бойко Георгиев, Пламен Ставрев, Асен Масларски и др.

В конкурса „Срещу вятъра“ ще могат да се чуят рекорден брой от 13 нови авторски песни с гражданска позиция.