/ Община Благоевград
С богата програма ще бъде поставен финалът на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Тази неделя (14 април) в 16.00 часа на площад „Македония“ ще бъдат наградени активни участници в инициативата.

Община Благоевград подарява пейки за най-добре изчистени терени в кампанията „Чист и зелен Благоевград!“

Те ще получат награда пейка, която могат да поставят в района, в който живеят. Право на участие имат всички групи, подкрепили кампанията. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването на https://www.facebook.com/events/471194166751503/?event_time_id=471194170084836.

С концерт започва кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ. 

На 6 април започва голямото пролетно чистене на Благоевград

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и този уикенд. Община Благоевград апелира гражданите да се погрижат за прилежащите части към своите домове, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства.

От 10.30 часа, и събота и неделя, ще има разположени пет шатри в Централна градска част и кварталите в града. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“.

Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия Механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Голяма кампания за пролетно почистване започва в Благоевград

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране.

Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.