/ Община Благоевград

Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград. Тя е под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и преминава под мотото „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Началото ще бъде поставено на 6 април от 10.30 часа на площад „Македония“ , а чистенето ще продължи и на 7, 13 и 14 април.

Благоевград с цветни оазиси и повече зелени площи

Община Благоевград подсигурява всички необходими материали като ръкавици, бои, разсад и чували за едно по-ефективно и полезно чистене. Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите, както и в центъра на града. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум.

Мария Габриел връчи символичен ваучер на кмета Камбитов за безплатен интернет

На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването. В зелената кампания на кмета д-р Атанас Камбитов ще се включат и ученици, възпитаници от ЦЛТРДБ, общински служители, представители на институции.

Чувалите, които ще бъдат раздавани ще са в различни цветове, черни - за смесен битов отпадък, зелени за събиране за  стъклени опаковки, жълти за събиране на опаковки от хартия и картон и пластмасови и метални опаковки. Рециклирането на отпадък е изключително важно за природата и света на човечеството.

Кметът на Благоевград символично откри 22 обновени жилищни сгради по проект

Пролетната инициатива ще стартира с официално откриване, което ще допринесе за приятно, пролетно и красиво настроение  за жителите и гостите на Благоевград. Най-новата кампания на кмета д-р Камбитов- „Чист и зелен Благоевград!   От нас зависи!“ има за цел да преобрази Благоевград с общи усилия, да възпита любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени труда на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива.

Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на Благоевград, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас. Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще бъде ежегодна, като ще се провежда всяка година в началото на пролетта.