/ Община Благоевград
Българският еврокомисар Мария Габриел връчи символичен ваучер на кмета д-р Атанас Камбитов за изграждане на система за безплатен интернет на ключови места в Благоевград. Той е на стойност 15 000 евро и  ще даде възможност за безжична връзка с високоскоростен wifi  на площадите  „Георги Измирлиев“, „Македония“, както и в Градската градина.  

Кметът на Благоевград символично откри 22 обновени жилищни сгради по проект

Община Благоевград е една от 113-те одобрени български общини в рамкте на кампанията. Най-голямото предимство на инициативата WIFI4EU е това, че всички точки в Европа са свързани в мрежа.  Еврокомисарят бе водещ и на Граждански диалог „Цифровото образоване: Двигател на цифровата икономика“.

Обновен площад и пеещи фонтани радват жители и гости на Благоевград (СНИМКИ)

В него взеха участие кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, декани на факултети към ЮЗУ „Неофит Рилски“ , преподаватели и студенти. Участниците в диалога акцентираха върху възможностите, които дава цифровизацията за развитието на Благоевград.

Беше обсъдена и необходимостта от непрекъснато повишаване на киберсигурността, тема, по която българският еврокомисар Мария Габриел работи непрекъснато от няколко години.