/ Община Благоевград
С концерт и много изненади ще стартира началото на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Концертът започва в 10.00 часа на 6 април на площад „Македония“.

На 6 април започва голямото пролетно чистене на Благоевград

Прекрасните и талантливи изпълнители от „Престо“ ще зарадват благоевградчани с рок, много настроение и енергия. В 10.30 часа ще бъде официалното откриване на кампанията, когато ще бъде даден и старт на почистването.

Ще има разположени пет шатри из целия град, където ще се раздават чували и ръкавици. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“.

Голяма кампания за пролетно почистване започва в Благоевград

Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали.     Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно  събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране.

Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък. Kампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.