/ Община Благоевград

Най-активните участници в инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще получат подарък пейка, която могат да поставят около мястото, където живеят. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването на https://www.facebook.com/events/471194166751503/?event_time_id=471194170084836.

С концерт започва кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията -  14 април в 16.00 часа на площад „Македония“. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Начало на инициативата ще бъде дадена на 6 април в 10.30 часа на площад „Македония“. Чистенето ще продължи на 7,13, 14 април. Снимков материал може да се прилага в продължение на цялата кампания. Община Благоевград апелира гражданите да се  погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си и други.

На 6 април започва голямото пролетно чистене на Благоевград

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие  горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по-красиви, приятни и здравословни места.  

Ще има разположени пет шатри в Централна градска част и кварталите в града. За кварталите  „Еленово“ и „Ален Мак“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Голяма кампания за пролетно почистване започва в Благоевград

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно  събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на  Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!