Явор Колев от ГДБОП:  Децата са най-застрашените  от педофили в интернет
Явор Колев от ГДБОП: Децата са най-застрашените от педофили в интернет / снимка: Дарик Благоевград, Десислава Янкулова
Шефът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП: Децата са сериозно заплашени от компютърни педофили
25502
Шефът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП: Децата са сериозно заплашени от компютърни педофили
  • Шефът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП: Децата са сериозно заплашени от компютърни педофили

Броят на децата, станали жертва на  педофили в интернет пространството, се увеличава, заяви на среща с ученци от 5 и 6-и клас на  II ОУ "Димитър Благоев" ръководителят на сектор "Компютърни престъпления" в Главна дирекция борба с организираната престъпност” на МВР Явор Колев.

Темата на дискусията бе „Интернет – Опасно ли е за теб?”. Той запозна децата с опасностите, които крие интернет пространството

Пред присъстващите деца Колев разказа за проведената през януари спецакция на служителите от ГДБОП, при която са задържали опасен педофил, опитал се да блудства виртуално с 11-годишно момиче в интернет.

Явор Колев от ГДБОП  Децата са найзастрашените  от педофили в интернет
netinfo

В Софиянци сайт за запознаства мъжът се представял за 21-годишна жена, която  обяснила на момичето, че може да стане жертва на педофили. Мъжът започвал разговор с момичето в скайп, след което я изнудил да си включи уебкамерата на компютъра, в противен случай щял да публикува нейни неприлични снимки в интернет. 

Момичето уведомила за случващото своята майка, след което подали сигнал в МВР. На 20 януари криминалиститие арестували опасния педофил в столичния квартал "Младост" в жилището му пред компютъра.


Чуй повече за операцията на ГДБОП от ръководителя на сектор "Компютърни престъпления" Явор Колев в прикачения звуков файл