река Бошулска ремонт мост
река Бошулска ремонт мост / Агенция "Пътна инфраструктура"
Пуснато е движението по новия мост над река Бошулска на третокласния път III-3704 в област Пазарджик, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

С построяването на новото съоръжение на мястото на съществуващия мост при 11-ти км на пътя Пазарджик-Бошуля-Ветрен - АМ „Тракия“ трафикът ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно.

Още 220 млн. лв. от бюджета отиват за пътните фирми

Третокласният път осигурява най-кратката връзка на Ветрен с областния център Пазарджик. Новото съоръжение, с дължина 20 м, е с две ленти за движение, тротоари за безопасно преминаване на пешеходци, ограничителни системи, знаци и маркировка.

Осигурява се безопасно преминаване на всички пътни превозни средства без ограничение на тежкотоварните автомобили. Старият мост в с. Бошуля, построен през 30-те години на миналия век, беше с една лента за движение и трафикът по него се осъществяваше с изчакване.

Агенция "Пътна инфраструктура"

Заради амортизацията му беше ограничено преминаването на превозни средства над 10 тона. Изпълнител е „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД. Строително-монтажните работи са възложени след процедура по Закона за обществените поръчки. Стойността на договора е 1 738 033 лв.

Строителният надзор е осъществен от „План инвест Пловдив“ ЕООД. Техният договор е за 48 180 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД.​