/ Областна администрация
По време на брифинг на ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков обърнаха внимание на настоящата работа на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

„От 4 месеца Министерството на регионалното развитие и благоустройство се управлява от служебен министър, който проследявайки хронологията на събитията смени съвета на АПИ, изчегърта и новия управителен съвет, по спешност върна един от членовете му, за да разпише заплтатите на работещите, а после изчегърта целия състав на дружеството "Автомагистрали". Изводът, който си правя е, че в Министерството на регионалното развитие е настъпил тотален хаос, безпътица и беззсилие да се управлява целият този процес. Това, което интересува мен и гражданите, е - Строи ли се магистрала „Хемус“? Отговорът е "Не". Строи ли се в останалите големи проекти на страната – Северна и Северозападна България...", пита екс министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Аврамова обяви, че ще се: "Апелира към следващия кабинет този ресор да бъде водещ и да се назначат хора, които да управляват административно и политически".

„За Агенция пътна инфраструктура са предвидени само 100 млн. лв.“, допълни още тя.

Николай Нанков от ГЕРБ пък заяви, че назначената служебна министърка в момента: "Хал хабер си няма и от устройствени процедури и от това как се изпълнява един инфраструктурен проект", като подчерта, че всеки ден в пленарна зала се наблюдава "комедиен спектакъл".