За „скока на ангела” или едно самоубийство от Айфеловата кула
За „скока на ангела” или едно самоубийство от Айфеловата кула / снимка: DarikNews.bg, архив

Британец се самоуби тази нощ, хвърляйки се от Айфеловата кула в Париж, след като преди това се изкатери по нея, предаде АФП, като се позова на парижката полиция.

Френските власти съобщиха, че са идентифицирали жертвата. Мъжът е 25-годишен израелец, посочва АП. Името му обаче не беше съобщено публично съгласно политиката на френската полиция.

В нощта на неделя срещу понеделник британецът, с раница на гърба, е заснет от охранителните камери да се катери по Айфеловата кула, извисяваща се 324 м над земята. Веднага на място дошли полицаи и пожарникари, които отцепили района. Британецът дълго време разговарял с лекар на пожарникарите, докато се намирал между втория и третия етаж на кулата, разположени съответно на 115 м и на 310 м над земята.

Накрая обаче мъжът скочил от кулата.

Не е ясно дали е турист, заяви говорителка на прокурора на Париж. Падането му не е било случайно, той е скочил във въздуха, добави тя.

Подобно самоубийство е известно като „скока на ангела”. То се случва доста често, но рядко някой успява да се изкачи на кулата до такава височина като британеца. Управата на Айфеловата кула не пожела да съобщи броя на хората, сложили край на живота си със скок оттам, предава БТА.

Малко след самоубийството на британеца пожарникарите и полицията отново бяха повикани на Айфеловата кула, за да предотвратят нов опит за самоубийство. Този път те успяха да спрат жена на около 30 години. В операцията се намеси и полицейски хеликоптер, с който беше откарана жената.

Въпреки инцидентите днес кулата бе отворена за посетители. Според статистиката само през миналата година Айфеловата кула е била посетена от 7,1 милиона посетители, от които три четвърти чужденци.