Въоръжен мъж уби 7 души в Братислава
Въоръжен мъж уби 7 души в Братислава / снимка: Reuters

Въоръжен мъж откри огън в едно от предградията на Братислава и уби шестима души. Още 14 души бяха ранени, един от които по-късно починал от раните си в болница, предаде ИТАР-ТАСС.

Въоръженият се е самоубил, предаде ДПА, като се позова на словашката полиция. При огледа на местопрестъплението полицаите открили мъртва 50-годишна жена с огнестрелна рана в апартамента й. По всяка вероятност тя е била убита от случаен куршум при безраборната стрелба, която нападателят открил от прозорец на жилищна сграда.

Нападателят, който е бил на възраст малко над 50 години, стрелял с незаконно притежаван автомат и две ловни пушки.

Според Ройтерс, която се позова на полицейско съобщение, убитите четири жени и двама мъже са членове на едно ромско семейство. След тяхното убийство стрелецът влязъл в престрелка с полицията, в която ранил още 14 души, сред които един полицай, който бил прострелян в главата. От братиславската университетска болница обявиха, че лекуват деветима ранени от инцидента, станал в братиславското предградие Девинска Нова вес.

Началникът на братиславската полиция Ярослав Списиак заяви, че нападателят е действал сам. Въоръжен с автомат с осем пълнителя и два пистолета, той влязъл в апартамент, където убил четири жени и един мъж. На излизане застрелял друг член на семейството, след което бил притиснат от полицията, пише БТА.

"При опита си да избяга, той стреляше по всичко, което се движи, след което полицаите го обкръжиха и направиха бягството му невъзможно", каза Списиак пред жилищния блок, където е станала престрелката.

Кварталът Девинска Нова вес остана блокиран от полицията часове след инцидента., посочва Ройтерс.

ИТАР-ТАСС съобщава, че престъпникът вероятно е разчиствал сметки със свои роднини.