Виктор Орбан (л) и Матео Салвини
Виктор Орбан (л) и Матео Салвини / БГНЕС
Матео Салвини е "моят герой", каза днес унгарският премиер Виктор Орбан в Милано по адрес на италианския министър на вътрешните работи, предаде АНСА.
 
"Искам да се срещна с него лично. Той е моят герой", заяви Орбан на излизане от милански ресторант, където обядва, преди да се срещне със Салвини. Унгарецът добави, че е голям почитател на лидера на антиимигрантската "Лига" и на срещата им ще обмени опит с него.

Италианският вътрешен министър се гмурна в басейна на имот, иззет от мафиот
 
По думите на унгарския премиер, който оглавява в страната си дясната партия ФИДЕС, ЕС напада Унгария, защото "ние показахме, че границите може да бъдат защитавани". "Унгария е доказателството, че мигрантите може да бъдат спрени на сушата и тук идва мисията на Салвини. Той ще покаже, че тези мигранти може да бъдат спрени и в морето", заяви Виктор Орбан пред ресторанта.
 
Той сподели, че предварително попитал Силвио Берлускони дали може да се срещне със Салвини, на което бившият премиер на Италия отговорил утвърдително. Орбан подчерта, че отношенията му с предишното правителство на Италия, оглавявано от левоцентристката Демократическа партия, са били "крайно лоши".

Критики срещу новата италианска власт заради броене на ромите
 
Списанието "Политико" констатира днес, че "срещата в Милано между Орбан и Салвини, майсторът и калфата на популизма в ЕС, безпокоят Брюксел и Рим". Преди да се види с унгарския гост Салвини заяви, че "сега левицата съществува само за да ме обижда, да защищава ЕС на банкерите и на имиграцията без граници".
 
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте днес се срещна в Рим с премиера на Чехия Андрей Бабиш, предаде АНСА.

Още новини, свързани с вътрешния министър на Италия:

Италия иска да затвори пристанищата си за европейски кораби с мигранти

Две трети от италианците подкрепят твърдата линия на вътрешния министър срещу мигрантите

Нападнаха с бомби офис на партията на Салвини

Министър обяви война на мафията в черния пазар на труда в селското стопанство в Италия

Стриптийз на туристи в известен фонтан разгневи Италия (ВИДЕО/СНИМКИ)
БТА