Преди президентите на САЩ и Русия, Джо Байдън и Владимир Путин, да влязат в женевската вила "Ла Гранж" за първата си среща, двамата си стиснаха ръцете, предаде Франс прес.
 

Путин заяви: "Надявам се срещата ни да бъде продуктивна" и благодари на Байдън, че е поел инициатива за тези преговори. "Винаги е по-добре да се разговаря на четири очи", подчерта американският президент.
 

Двамата пристигнаха с интервал от няколко минути във вилата, където бяха посрещнати от швейцарския президент Ги Пармлен, който им пожела късмет. Дискусиите обаче се очертават остри и напрегнати, отбелязва АФП.

БТА

БТА

БТА

Лидерите на Русия и на САЩ започнаха преговорите в тесен състав в библиотеката на вилата. Преди това в помещението пуснаха журналисти за протоколни снимки и участниците в срещата направиха няколко коментара.
 

После размениха още две-три думи, когато репортерите вече напускаха стаята, отбелязва ТАСС. Агенцията съобщи и за ново ръкостискане между президентите - вече след влизането им в сградата.
 

Освен Путин и Байдън в библиотеката присъстват руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, както и преводачи.       

БТА

БТА

БТА

БТА

БТА