Украйна и Унгария регистрираха рекорден брой заразени с коронавируса за денонощие.

Украинските здравни власти регистрираха през последното денонощие 15 850 заразени с COVID-19. В Унгария на дневна база заразените достигнаха 10 759 души.

Времето не оказва съществено влияние върху предаването на COVID-19

Броят на починалите в Унгария в рамките на денонощие също е рекорден - 213. В Украйна 262 са починали от усложнения, свързани с коронавируса.

През последната седмица новите случаи на зараза с коронавирус продължиха да се увеличават в глобален мащаб, констатира в седмичния си епидемиологичен доклад Световната здравна организация. Те са нараснали с 10 процента до над 3 милиона новорегистрирани случаи.

Защо загубата на обоняние може да е добра новина

След пика в началото на януари 2021 г., когато имаше почти 5 милиона заразени, случаите започнаха да спадат до около 2,5 милиона в седмицата, започнала на 15 февруари, но през последните 3 седмици отново започнаха да растат.

Над 80 на сто от новите случаи и починалите от COVID-19 продължават да са в Северна и Южна Америка и Европа. Навсякъде има ръст на новите случаи, с изключение на Африка, където нивото им се запазва като това през миналата седмица.
БТА