/ БТА
На 15 февруари 11-годишно момиченце от Ливингстън, Тексас на име Одри Кънингам изчезва. Малко по-късно раницата, с която ходи на училище, е открита край близък язовир.

На 20 февруари, безжизненото й тяло е извадено от река Тринити. Обвинен в убийството е Дон Стивън Макдугъл - семеен приятел на бащата на Одри.

„Семействата ни са опустошени и скърбят за това, което се случи с нашия малък слънчев лъч Одри“, заявиха близките, след като властите повдигнаха обвинения на Макдугъл.

42-годишният мъж обитавал каравана в имота на семейство Кънингам. На 15 февруари той трябвало да заведе Одри до училищния автобус, но тя така и не идва на уречената спирка. Макдугъл е последният човек, видян с нея.

Интересното е, че заподозреният за смъртта на момиченцето е бил на свобода въпреки дългата криминална история на насилие, която има записана към своята биография. В това число престъпления с деца. "Той е чудовище, което ние смятахме за наш приятел. Той ни отне нашата харизматична, красива и талантлива дъщеря", добавиха от семейството на Одри.
 

Одри
БТА


„Знаем, че сега сме остро критикувани в социалните мрежи, че сме проявили състрадание и милост към един бивш затворник, но нашите отношения с този човек са резултат от вярата ни, която ни учи да даваме втори шанс на ближните“, казват още близките на убитото момиче. Те казват, че са позволили на  Дон Стивън Макдугъл да остане в имота им, „за да започне нов живот“.

„Ако бяхме наясно с това, което знаем сега, този мъж никога нямаше да стъпи в дома ни, още по-малко да бъде част от живота на нашето момиченце“, казаха те.

Оказва се обаче, че заподозреният мъж често е бил ангажиран да се грижи за 11-годишната дъщеря на семейството. Той нерядко я е водили и прибирал от училище, съобщиха от полицията.

Тялото на Одри е открито вързано за голям камък, а използването въже съвпада с въже, открито в колата на Макдугъл. Бащата на детето твърди, че е проверил досието на мъжа, когато го прибрал в имота си, но там не е фигурирало, че има история на предходни насилия към деца и нарича това "бъг в системата".

"Ако бяхме наясно с това, което знаем сега, този мъж никога нямаше да стъпи в нашия имот, още по-малко да е част от живота на нашето момиченце", каза от своя страна бабата на Одри.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня