/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна вчера в столицата на Пакистан Исламабад на двудневно официално посещение, съобщи Анадолската агенция.

Премиерът Имран Хан заедно с членовете на кабинета си приветстваха турския президент, придружен от делегация на високо равнище в авиобаза Нур Кан - военна база, използвана за приемане на чуждестранни правителствени служители.

Премиерът на Индия: Пакистан може да изчезне за 10 дни

Първата дама, Емине Ердоган, също придружава президента на Турция.

Ердоган ще бъде съпредседател на среща на високо равнище с Хан по време на посещението му - четвърто от 2002 г. и второ, откакто стана президент.

Пакистан обяви извънредно положение заради нашествие на пустинни скакалци

В Пакистано-турския Съвет на високо равнище за стратегическо сътрудничество ще присъстват и висши политици и членове на кабинета от двете страни.

В края на сесията ще бъде подписана съвместна декларация, се казва в изявление на външното министерство на Пакистан. „Очаква се да бъдат сключени редица важни споразумения/меморандуми за разбирателство. Двамата лидери ще дадат съвместна пресконференция“, се добавя в изявлението.

Заедно с пакистанския премиер Ердоган ще се обърне към Пакистанско-турския бизнес и инвестиционен форум, който обединява водещи инвеститори и бизнесмени от двете страни. Ердоган ще се срещне отделно и с президента на Пакистан Ариф Алви.
БГНЕС