Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин / БГНЕС, архив
Американският президент Доналд Тръмп каза, че вероятно няма да се срещне с руския си колега Владимир Путин в Париж тази седмица в кулоарите на официалните чествания на 100-годишнината от края на Първата световна война, предадоха световните агенции.
 
"Не съм сигурен, че ние ще се срещнем в Париж. Вероятно няма", каза Тръмп във военновъздушната база Андрюс близо до Вашингтон, преди да отлети за щата Охайо за участие в три митинга от предизборната кампания за вота утре.

Тръмп и Путин се срещат през ноември, за какво ще говорят?
 
Тръмп уточни, че ще се срещне с Путин на форума на лидерите на Г-20 в Аржентина в края на ноември.
 
Президентът съобщи също така, че ще номинира нов американски постоянен представител в ООН до края на седмицата, предаде Ройтерс. Той ще замени Ники Хейли, която миналия месец обяви, че се оттегля.

Путин се пошегува с герба на САЩ
 
По отношение на санкциите срещу Иран Тръмп каза, че иска нещата да вървят малко по-бавно и че не иска да предизвиква покачване в световните цени на петрола, предаде Ройтерс.
 
Той каза, че иска да наложи санкции върху иранския петрол поетапно, изразявайки безпокойство, че в противен случай ще има разтърсване на енергийните пазари и глобално покачване на цените на петрола. Тръмп уточни, че "това няма нищо общо с Иран и че би свел иранския петрол до нула незабавно, но това ще предизвика шок на пазара". "Не искам покачване на цените на петрола", заяви той.

САЩ поканиха Путин да посети Вашингтон
БТА