Най-малко петима души бяха убити на летището в Кабул, след като стотици хора се опитаха със сила да се качат на самолети, излитащи от афганистанската столица, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс.
  Кабул е под обсада, талибаните започнаха да нахлуват от всички страни

Световни медии съобщават, че на летището цари истински хаос, заради масовите опити на афганистанци да напуснат страната. По-рано пътническите полети от столичната аерогара бяха спрени.
В излитащите към момента самолети има дипломатически персонал от различни посолства, които изтеглят своите служители от страната.
Един очевидец каза, че е видял телата на петима души, които са били откарани с кола. Друг очевидец съобщи, че не е ясно дали жертвите са убити от изстрели или просто са били стъпкани, пише БТА.
  Всички пътнически полети на летището в Кабул са отменени заради хаоса

Американските войници, които контролират летището, по-рано стреляха във въздуха, за да разпръснат тълпата, каза американски служител.

Талибански бойци в афганистанската столица Кабул са започнали да събират оръжие от цивилното население, защото по думите им хората вече не се нуждаят от него за самозащита, каза техен представител, цитиран от Ройтерс.

"Разбираме, че хората са се снабдили с оръжие за самозащита. Сега те могат да се чувстват в безопасност. Ние не сме тук, за да нараняваме невинни граждани", каза източникът пред Ройтерс.

Кабул
БТА

Жителят на Кабул Салад Молескин, които е директор на медийната компания "МОБИ" (MOBY), написа в Туитър, че талибански бойци са влезли в сградата на медията, за да търсят оръжия, притежавани от охранителите на компанията.