/ Gulliver/Getty Images
Новият сериал "Ненаситна" на Нетфликс е обвинен в пренебрежително отношение към хората с наднормено тегло, предаде АФП. Петиция, с която се настоява за изтеглянето му, вече събра над 120 000 подписа.
 
Сериалът с участието на Алиса Милано и Деби Райън ще бъде достъпен като стрийминг услуга от 10 август. В него се говори за затлъстяла тийнейджърка, на която съучениците й се присмиват. След като отслабва, тя мечтае да си отмъсти.
 
Ето защо не бива да подценявате здравословния начин на живот

В петицията се казва, че сериалът окуражава млади жени да правят преценки за себе си въз основа на фигурите си и популяризира не само диети, но и обективизацията на женското тяло.
 
"Все още имаме време да отменим излъчването на този сериал, базиран върху несигурността на младите жени, които смятат, че за да си щастлива и да предизвикваш интерес, трябва да отслабнеш", се отбелязва в петицията.

22% от населението на Земята ще е затлъстяло през 2045 г.

Gulliver/Getty Images


Актрисата Деби Райън защити сериала на страницата си в Instagram. "Като човек, на когото е познат начинът, по който женското тяло е осмивано, бях ентусиазирана да работя над "Ненаситна", защото сериалът дава отговор на редица въпроси посредством сатирата", е написала тя.
 
 

@insatiable 🖤

A post shared by 🖤 (@debbyryan) on


Според нея хубавото в сериала е, че той показва онези, които подлагат на тормоз, и им казва, че това не трябва да се прави.
 
БТА