/ ThinkStock/Getty Images
Властите в Северна Корея засилват мерките за предотвратяване на разпространението на болести в страната във връзка с настъпването на зимния сезон, както и заради нарастването на броя на случаите на заразяване с новия коронавирус по света. Това предаде ТАСС, като цитира днешно съобщение на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Според информацията, се извършват проверки в местните карантинни зони, за да се потвърди съответствието им с епидемиологичните изисквания. Освен това лечебните заведения в страната са активизирали работата си по информиране на населението по хигиенни въпроси с цел избягване на коронавирусна инфекция.

Северна Корея обвинена в използване на COVID-19 за репресии срещу правата на човека

На 22 декември южнокорейската агенция Йонхап, позовавайки се на доклад на Световната здравна организация, съобщи, че Северна Корея не е регистрирала нито един случай на коронавирус от началото на пандемията.

Властите в Народната република многократно са заявявали, че в страната няма нито един случай на зараза единствено поради факта, че бързо са затворили границите и са въвели строги карантинни мерки, припомня ТАСС. 
БТА