Руски ученици събраха 42 тона подаръци за децата в Сирия
Руски ученици събраха 42 тона подаръци за децата в Сирия / Guliver/Getty Images

Участници в движението "Юнармия" събраха 42 тона новогодишни подаръци за сирийските деца при акция "Децата на Русия - за децата на Сирия", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Децата на Алепо са с променена психика

Подаръците са доставени на летище "Чкаловский" в Московска област и ще бъдат натоварени на руски военнотранспортен самолет, който ще замине за Сирия. Те са докарани с товарни автомобили от различни райони на Русия. Първи поздравления от руските ученици ще получат децата, напуснали сирийския град Алепо, се казва в съобщението.

Едно объркано дете и трагичната безпомощност на свободния свят

"Във всички пакети с подаръци са сложени саморъчно направени неща. Има и апликации, и картички, и глинени играчки. Много деца изпращат рисунки и собствени стихове. Има и такива, които пишат на арабски език поздравления на своите сирийски връстници", заяви руското министерство на отбраната.

Инициатори на акцията са членове на "Юнармия" от Тулска област. В нея участват също ученици от Москва и Подмосковието, Оренбургска, Калужка, Владимирска и Вологодска област, а желание да направят подаръци на децата в Сирия са заявили ученици от още райони в Русия.

Източник: БТА