Президентът Румен Радев участва в Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел.
Президентът Румен Радев участва в Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел. / БГНЕС
Радев: Славянските народи могат да бъдат обединени само ако се уважава историята
93686
Радев: Славянските народи могат да бъдат обединени само ако се уважава историята
  • Радев: Славянските народи могат да бъдат обединени само ако се уважава историята
Славянските народи могат да стоят обединени само ако се уважава историята. А тя много ясно посочва, че България е историческата родина на славянската цивилизация. Това заяви президентът Румен Радев в Брюксел по повод вчерашното изказване на руския държавен глава Владимир Путин.  
 
"Вчера беше светъл празник за всички славяни, за всички народи, които използват кирилицата. И ако искаме наистина славянските народи да стоят обединени, това може да стане само ако уважаваме историята. А историята много ясно сочи, че България е историческата родина на славянската цивилизация".
 
Путин: Славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя

Вчера президентът на Русия Владимир Путин каза на среща с македонския си колега Георге Иванов, че славянската писменост е дошла в Русия от "македонската земя", което предизвика бурни реакции у нас.
 
Борисов с исторически факти припомни на руския посланик откъде тръгва кирилицата

По-рано в четвъртък премиерът Бойко Борисов се срещна с руския посланик у нас Анатолий Макаров.

Провокация ли е изказването на Путин за славянската писменост? (ВИДЕО)

По повод изказването на Путин в разговора с руския посланик премиерът напомнил, че създаването на кирилицата е станало по волята и с участието на българската държава при царуването на българския владетел Борис Първи Михаил.
 
Руският посланик: 24 май е наш общ празник

"24 май е наш общ празник", каза дипломатът след срещата с министър-председателя.