Путин с по-нисък рейтинг от Медведев през юни
Путин с по-нисък рейтинг от Медведев през юни / снимки: Reuters

Президентът на Руската федерация Дмитрий Медведев оглави юнската класация на 100-те най-влиятелни руски политици, като изпревари премиера Владимир Путин, пише вестник "Независимая газета". Рейтингът на двамата е съответно 9,46 и 9,27.

Медведев изпреварва Путин за втори път в кариерата си. Прецедентът бе през септември 2009 г. и също имаше връзка с мащабните публични изяви на държавния глава.

Според вестника високият рейтинг на Медведев се дължи на изказването му на Международния икономически форум в Санкт Петербург, потвърденото от него намерение да се кандидатира за президент през 2012 г., посещението му в САЩ и участието му в срещите на Г-8 и Г-20, допълва БТА.

В първата петорка на най-влиятелните руски политици през юни са още заместник-председателят на правителството и министър на финансите Алексей Кудрин (на трета позиция), първият заместник-ръководител на президентската администрация Владислав Сурков (на четвърта) и вицепремиерът, отговарящ за енергетиката и металургията, Игор Сечин.

Сечин, наричан от някои наблюдатели "руския Ришельо", излиза от сянката и скоро управляващият тандем Медведев-Путин може да се превърне в триумвират, прогнозира неотдавна британският вестник "Файненшъл таймс".

Путин с понисък рейтинг от Медведев през юни
netinfo