Руският президент Владимир Путин заяви, че Джеймс Коми по нищо не се различава от Едуард Сноудън и затова Русия е готова да предостави политическо убежище и на бившия директор на ФБР, съобщиха ТАСС и Асошиейтед прес.

Конгресът иска записите на всички разговори между Тръмп и Коми

В хода на годишната си "Пряка линия", предавана на живо от няколко руски телевизии и радиостанции, Путин окачестви като странно решението на Коми да запише тайно свой разговор с американския президент Доналд Тръмп и после да го предаде на медиите чрез свой приятел.

По време на "Пряката линия" Путин обяви, че се радва на второ внуче

Той каза, че в случая Коми е действал "не като ръководител на спецслужба, а като правозащитник, който защитава определена позиция", след което саркастично добави, че ако Коми бъде изложен на преследвания, Русия е готова да му предложи политическо убежище. "Той трябва да знае това", отбеляза руският президент.

Владимир Путин
БГНЕС

За руската намеса в изборите в САЩ

По повод разследванията във Вашингтон за евентуална руска намеса в президентските избори в Съединените щати през 2016 г. Путин каза, че в показанията си пред комисията на Сената по разузнаването Коми не е представил никакви доказателства за такава намеса, предадоха Ройтерс и ДПА.

Тръмп е категоричен: Няма никакъв сговор между предизборния му екип и Русия

По думите му Русия не възприема САЩ като свой враг, а раздухваната сред американците антируска истерия е плод на вътрешните борби сред американското ръководство. Според него на тези борби се дължи и вчерашното решение на Сената във Вашингтон за налагането на нови санкции срещу Москва заради намесата й в изборите.

Путин: Много ни се иска никой да не се меси в политическия живот на Русия

На "пряката линия" Владимир Путин декларира, че Русия и нейните граждани желаят отношенията със САЩ и американците да се нормализират, но обвини Вашингтон, че има интереси навсякъде по света и навсякъде се намесва.

Путин изрази надежда, че САЩ ще играят конструктивна роля за намирането на изход от кризите в Източна Украйна, Сирия и Близкия изток като цяло, предаде ТАСС.
БТА