Владимир Путин каза на годишната си "пряка линия", че наскоро се е родил вторият му внук, а първият вече ходи на детска градина, предаде ТАСС.

В хода на днешната изява на руския президент, предавана на живо от няколко руски телевизии и радиостанции, той помоли сънародниците си да се отнесат с разбиране към стремежа му да опази членовете на своето семейство от повишеното внимание на медиите и обществеността. Все пак Путин сподели някои детайли от личния си живот.

Жените, които имат едно общо помежду си – Владимир Путин

Той разказа, че въпреки слуховете двете му дъщери живеят в Москва, "занимават се с наука и образование, въобще не се месят в някаква политика, живеят нормален живот". Внуците му също живеели "нормален живот".

Путин: Гордея се с дъщерите си, но не обсъждам семейни въпроси

Владимир Путин
БГНЕС

"Разбирате ли каква е работата? Не искам те да растат като някакви принцове по кръвна линия, а искам да израснат като нормални хора", каза руският президент и добави, че внуците му се нуждаят от "обикновено общуване в детски колективи", съобщи ТАСС.

Путин щял да се ожени, когато намери мъж на бившата си жена

Асошиейтед прес припомни, че през 2013 г. Владимир Путин обяви, че се развежда с жена си Людмила. От нея той има две дъщери на възраст между 30 и 40 години, които не са били виждани на публично място от няколко години, а това стана причина за слухове. Твърди се, че едната дъщеря на Путин ръководи доходен проект под егидата на Московския държавен университет за изграждане на технологична общност, подобна на Силициевата долина в САЩ.

Кремъл отказа да коментира личния живот на Путин

ДПА отбеляза, че когато Владимир Путин е обявил за неотдавнашното раждане на второто внуче, публиката в специално обзаведеното студио е избухнала в ръкопляскания. Агенцията припомни слуха, според който една от дъщерите на Путин живее в Холандия.
БТА