Кремъл отказа да коментира личния живот на Путин
Кремъл отказа да коментира личния живот на Путин / Guliver/Getty Images

Кремъл отказа да коментира слуховете за нов брак на Людмила Путина, бившата съпруга на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Не смятам да нарушавам традицията и да говоря за личния живот на президента. Не сме го правили и няма да го правим и занапред", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин щял да се ожени, когато намери мъж на бившата си жена

В последните дни медиите съобщиха, че Людмила Путина се е омъжила и е сменила фамилията си. 58-годишната бивша съпруга на президента е сключила брак с 37-годишния бизнесмен Артур Очеретни, ръководител на междурегионалния обществен фонд "Център за развитие на междуличностните комуникации", съобщава руският седмичник "Собеседник".

Песков отказа да потвърди или опровергае тази информация. Той подчерта, че Людмила Александровна се е развела със съпруга си Владимир Владимирович Путин и той няма правото да говори за нея или за личния й живот.

След съобщението за евентуален брак на бившата първа дама в руския интернет се появили мнения, че скоро може да се очакват новини за брака и на Путин, коментира днес обществената телевизия "Росия 24". След като Путин обяви през април 2013 г., че се е разделил със съпругата си след 30-годишен брак, руснаците се чудят дали отново е срещнал любовта. В миналото Путин е отричал публично слуховете, че има връзка със спортистка, припомня АФП.

На годишната си пресконференция през 2014 г. Путин на шега каза, че ще се ожени отново, след като омъжи бившата си съпруга. "Първо трябва да омъжа бившата си съпруга Людмила Александровна, а след това мога да помисля и за себе си", се пошегува той тогава.

Източник: БТА