Британският принц Уилям, който миналата година се зарази с коронавируса, сега разкри, че е получил първата доза от ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Тридесет и осем годишният принц Уилям, който е втори поред сред наследниците на британския престол, съобщи в Туитър, че се е ваксинирал по-рано през седмицата.

Публикацията е придружена от снимка, запечатала момента, в който той получава инжекцията в лондонския Музей на науката.

"Във вторник получих първата си доза от ваксината срещу COVID-19. На всички, които работят по ваксинационния процес - благодаря за всичко, което правихте и продължавате да правите", написа принц Уилям. Уилям прекара болестта през април миналата година – малко, след като и баща му – принц Чарлз боледува, но запази новината в тайна до ноември.

Принц Чарлз разкри как е преборил коронавируса (ВИДЕО)

Според медийни публикации принц Уилям, който е бил сериозно засегнат от вируса, не е искал да тревожи никого.

По-рано през годината други членове на кралското семейство, сред които престолонаследникът принц Чарлз, съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, и кралица Елизабет Втора, разкриха, че са се ваксинирали. 

Британското кралско семейство взе строги мерки за защита от коронавируса (ВИДЕО)

Нейно Величество заяви, че ваксинирането става бързо и не боли. Тя насърчи обществеността да последва примера им. Кралицата тогава каза, че хората, които се въздържат от поставянето на ваксина, трябва да помислят за другите.
БТА