Поляци откраднаха мост и го предадоха за вторични суровини
Поляци откраднаха мост и го предадоха за вторични суровини / снимка: sxc.hu

Двама мъже от Югозападна Полша откраднаха петтонен мост и го предадоха, разглобен, за вторични суровини. Това съобщи за ИТАР-ТАСС Павел Петриковски, прессекретар на полицията във Вроцлав, предаде агенцията.

Трийсетгодишните крадци били задържани от стражи на реда, когато извозвали последните елементи от разрязания мост, обслужвал преди язовир край мина в Богатиня (Долношльонското воеводство). Те успели да "реализират" по-голямата част от плячката, но по време на последното пътуване камионът им се повредил, спрял край пътя и охраната на мината извикала полицията да го провери.

Двамата не отрекоха, че карат метални части в пункта за вторични суровини, но не признаха откъде са ги взели, каза Петриковски, цитиран от БТА. "Арестуваните със сигурност са искали да спечелят лесни пари, но не се зднае колко биха взели за 5 тона метал", коментира той недовършената сделка.

Срещу пишман крадците вече е повдигнато обвинение и двамата може да получат присъди до пет години лишаване от свобода, добавя ИТАР-ТАСС.