Има места по cвeтa, където имa cepиoзни пpoблeми cъc cигypнocттa. Рeдицa гoлeми гpaдoвe и държави ca cтaнaли ocoбeнo oпacни cпeциaлнo зa дaмитe. Вижте петте най-опасни места по света за жените:

Бахамите

На Бахамите има шанс да бъдете изложени на редица рискове, защото поради големия наплив от туристи нивото на престъпност на острова рязко се е повишило. Доклад на ООН от 2012-та сочи, че Бахамските острови са с най-високият процент на сексуални престъпления на Карибите.

Съветваме ви да се движите в по-големи групи и да не излизате извън курортните зони. Да следите храната и напитките си и какво слагат в тях.

10 страни, в които да си жена е равносилно на мъчение (СНИМКИ)

Индия

Индия продължава да бъде гореща дестинация сред жените. Но държавата продължава да бъде честа жертва на терористични атаки. В миналото организации целенасочено са нападали обществени места, пълни с туристи – хотели, гари, пазари, кина и ресторанти.

Съветваме ви да носите дълги, свободни дрехи, които покриват раменете ви. За препоръчване е още с пристигането си да закупите традиционни индийски тоалети. Приключвайте обиколките си преди да се стъмни. Сексуалните закани са често срещан проблем и затова в градове като Делхи ползвайте транспорт, определен за жени.

опасни градове
ThinkStock/Getty Images

Египет

Миналата година множество терористични организации, включително Ислямска държава, извършиха редица смъртоносни атаки в Египет. Въпреки това държавата остава невероятно интересна и посещавана дестинация.

Ако все пак решите да пътувате, съветваме ви да уважите нормите за облекло. Избягвате да привличате внимание. Широки дрехи, които покриват китките, глезените и дори косата са за предпочитане. Контактът очи в очи може да бъде разбран като флирт, така че тъмни очила биха били от полза. Записвайте се в организирани групи за посещения на забележителности. В метрото ползвайте женските вагони. 

Брак по принуда: Историята на Зена, станала жертва на насилие

Мароко

Следващата държава с потенциално опасни места, където може да се случи терористична атака е Мароко. Правителството предупреждава посетителите си за зачестилите случаи на джебчийство, автокражби и улични грабежи, особено в по-големите градове и туристически дестинации.

Съветваме ви да носите чанта през рамо и да нямате видими скъпоценности. Избягвайте дрехи, разголващи корема, къси шорти и тънки презрамки. Ако се изгубите, не питайте мъж за посоката, а влезте в магазин и питайте жена. Научете полезни арабски и френски фрази.

Нещастието да си арабка: Ако я изнасилят, жената сама си е виновна

Турция

Поради нашумялата политическа нестабилност и множеството терористични атаки включващи бомби, стрелба и взривове на публични места, Турция също се превърна в невероятно рискова дестинация за почивка.

Съветваме ви да носите по-консервативни дрехи. Предварително си вземете шал и го ползвайте, за да закривате главата си, ако е необходимо – например при посещение в джамия. Ако се наложи да ползвате такси, хването го на добре осветени места с много хора и избягвайте да плащате с едри банкноти.

И още:

Мохамед от Мароко за Кьолн: Тук уличници колкото искаш

Тези жени са "уличници", обект на похот и презрение

Когато модата сложи фередже (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес ставаш жена и вече трябва да си знаеш мястото!

Майките, които възпитават дъщерите си в покорство

Жертва от Кьолн: Страхувах се, че ще ме изнасилят направо на улицата