Над 100 жени станаха жертва на сексуално посегателство в германския град Кьолн. Две от тях са подали оплакване, че са изнасилени.

"Страхувах се, че няма да изляза жива от тълпата, която ме заобиколи. Помислих, че някой ще извади нож и ще ме изнасилят направо на улицата". Това сподели една от жените, които бяха нападнати от мигранти в Кьолн в новогодишната нощ.

Нови разкрития около сексуалните нападения над жени в Кьолн

Повечето жертви са благодарни, че изобщо са се отървали живи от нападателите, съобщава Нова телевизия. Те споделиха, че са били малтретирани сексуално и физически и през цялото време не е имало нито един полицай, който да им помогне.

Не всички обаче са готови да застанат с лицата си пред камера, въпреки че искат да разкажат преживяното, за да обърнат внимание на обществото към проблема.

"Още имам кошмари. Не мога да спя. Страх ме е да изляза сама. Страх ме е да отида в града", разказва пострадала.

Разгонената мъжка глутница в Германия

Полицията не може да даде обяснение защо е била допусната такава масова атака. Жените са били малтретирани в продължение на часове в самия център на града. Но наоколо или не е имало полицаи, или не са се намесили адекватно.

Кметицата на Кьолн със съвети за поведение към жените след сексуалните атаки

Полицията не изключва нападенията да са нова форма на организирани обири. На повече от половината нападнати са взети телефоните и дамските чанти.

Източник: Novanews.bg