/ iStock/Getty Images
Огромен соленоводен крокодил издърпа от лодка и уби 10-годишно момче на филипинския остров Балабак, съобщава Яху нюз.

Огромен варан опита да влезе в частен дом (СНИМКИ)
 
Детето плавало в лодката заедно със своите братя и сестри, когато било нападнато от морския хищник. Крокодилът сграбчил в челюстите си момчето и го завлякъл под водата. Бащата напразно се опитал да го открие, но така и не намерил тялото на сина си. По-късно благодарение на местен рибар останките на пострадалото дете били разпознати в едно от мангровите блата.
 
"От 2015-а не е минавала нито една година, без да имаме нападение на крокодил, сподели Йович Пабело, представител на правителствения съвет, отговорен за опазването на околната среда в островната група Палаван, към която принадлежи и о-в Балабак. По неговите думи честите стълкновения на тези хищници с хората се дължат на свиващия им се хабитат. И животните започват да си набавят храна по всякакъв начин.

Смела келнерка издърпа за опашката голям варан от заведение (ВИДЕО)
 
Соленоводният крокодил е смятан за един от най-едрите хищници на планетата, достигащ до седем метра дължина и тегло до два тона. Особеност на вида е, че той възприема човека като плячка и често напада хора както във водата, така и на сушата.

Крокодил
iStock/Getty Images

И още:

Заловиха крокодил, хранещ се с кучета

500 души отидоха на погребение на 130-годишен крокодил

Крокодил изяде майка и бебето ѝ в Уганда
БТА