/ БГНЕС
Обвиняем за убийството на словашкия журналист Ян Куциак е признал, че го е застрелял. Това съобщиха вчера словашката обществена телевизия, новинарският портал "Актуалити" (aktuality.sk) и ежедневникът "Денник Н", като се позоваха на полицейски източници, предаде Ройтерс.

Година след убийството на Куциак: Хиляди срещу липсата на напредък в разследването

На официалната си страница във Facebook обществената телевизия съобщи, че според полицейски източници бивш войник, идентифициран само като Мирослав М., е направил самопризнания по време на петчасови разпити от полицията.

Задържан за убийството на журналиста Куциак посочи милионер като поръчител

Сайтът "Актуалити", за който Куциак правеше репортажи за случаи на измами с участието на бизнесмени с политически връзки, преди да бъде намерен застрелян в дома си заедно с годеницата си през февруари 2018 г., се позовава на полицейски източник, който казва същото.

От кабинета на специалния прокурор, който наблюдава делото, засега не е открит никой за коментар.

БГНЕС

Мирослав М. е един от петимата души, които в момента се намират под стража и които са обвинени за убийствата. Първоначално полицията предполагаше, че той е действал като шофьор на стрелеца.

70 000 евро платили за поръчковото убийство на журналиста Ян Куциак

Убийството миналата година на Куциак, разследващ журналист, отразяващ корупцията, и годеницата му Мартина Кушнирова предизвикаха протести, довели до оставката на премиера Роберт Фицо.
БТА