/ Gettyimages
Наскоро администрацията на САЩ въведе политика на "нулева толерантност", която доведе до разделянето на деца от родителите им, потърсили убежище в САЩ, след като са пресекли границата незаконно. Информацията за деца, държани в затворени центрове, предизвика вълна от обществено недоволство и накара Тръмп да се оправдава, че това са политики, въведени от демократите. Което не е вярно.

Тръмп защити политиката си за разделяне на семейства на мигранти
Министерството на националната сигурност потвърди, че в последните шест седмици 2000 деца са били разделени от родителите си на границата. През уикенда "Асошиейтед прес" показа кадри от център в Тексас, където има 1100 души, сред които 200 непридружени непълнолетни – които са държани в клетки. Сградата на бивш супермаркет "Уолмарт" в Браунсвил, Тексас, е превърната в център за задържане, където сега се намират 1400 момчета. В Ел Пасо се поставят палатки, където да бъдат заведени още деца.
САЩ обмисля да настанява във военни бази деца, влезли незаконно в страната

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че кадрите с държани в клетки деца в американските центрове за задържане на мигранти са дълбоко обезпокоителни и че Великобритания не одобрява разделянето на мигрантски семейства, предаде Ройтерс.
САЩ с драконовски план срещу нелегалните мигранти

"Кадрите с деца, държани в, както изглежда, клетки, са дълбоко обезпокоителни. Това не е правилно, това не е нещо, с което можем да се съгласим, това не е подходът на Обединеното кралство", каза Мей в британския парламент.
 
БТА