/ IStock
След земетресението от 5-та степен по скалата на Рихтер тази сутрин в 04:54 часа, в Северна Македония са регистрирани още три земетресения с магнитуд между 3 и 4 степен по Рихтер.

Първото в 6:00 часа с магнитуд 3,6, второто в 11:26 с 3,7 и третото в 12:00 часа с 3,8, каза пред МИА Драгана Черних, ръководител на Сеизмологичната обсерватория в Природо-математическия факултет в Скопие. Тя посочи, че епицентърът на земетресенията е на границата между Кичево и Гостивар - Тетово.

„В допълнение към тези три земетресения са регистрирани около 30 по-слаби труса. Активността на разломите от района на епицентъра Кичево и Гостивар - Тетово са причината за появата на тези земетресения“, добави Черних.

Рано сутринта в 04:54 часа бе регистрирано земетресение с магнитуд 5 в района на Тетово-Гостивар, на 50 км югозападно от Скопие. Както обяви тази сутрин Сеизмологичната обсерватория към Факултета по естествени науки и математика в Скопие, земетресението се е усетило най-силно в Гостивар, Маврово, Тетово, Скопие, Битоля и Прилеп.

По информация на албанската телевизия "Ора нюз", трусове са усетени и в Албания, Косово, Сърбия и България.

Не се съобщава за щети или жертви. 
БГНЕС