/ Gulliver/Getty Images
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще представи пред руския президент Владимир Путин плана на американския му коледа Доналд Тръмп за решаване на палестинско-израелския конфликт.

Русия реагира сдържано на плана на президента Тръмп, наречен от самия него „сделката на века“.

Според руския заместник-министър на външните работи и специален представител на президента за Близкия изток и Африка Михаил Богданов израелците и палестинците трябва да започнат преки преговори и да достигнат до взаимноприемливи компромиси.

Планът на Тръмп е обречен на провал, перспективите пред палестинците стават по-мрачни

Не знаем дали предложението на Съединените щати е взаимноприемливо. Трябва да изчакаме реакцията на страните“, подчерта  Богданов. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече плана на Тръмп „реалистичен път към трайния мир“, а палестинският президент Махмуд Абас. категорично го отхвърли.

Последната среща между Путин и Нетаняху беше миналата седмица в Ерусалим, където двамата участваха в международен форум в памет на жертвите на холокоста. Тогава Путин разговаря и с майката на осъдената в Русия на седем и половина години затвор за трафик на хашиш израелска гражданска Наама Исахар. Снощи руският президент издаде указ за помилването ѝ.

Днес рано сутринта 26-годишната Исахар е освободена от колонията, в която изтърпяваше наказанието си, съобщи за ТАСС източник от органите на реда в Русия.