/ БТА
Той е доста отслабнал след гладната стачка
Критикът на Кремъл Алексей Навални участва в съдебно заседание по видеоконферентна връзка от затвора, видимо отслабнал след гладната си стачка, предаде Ройтерс.

Руският съд забрани всяка дейност на основания от Навални Фонд за борба с корупцията

Опозиционерът беше с обръсната глава и изглеждаше физически изтощен. Малко преди това негови съмишленици съобщиха в Ютюб, че разформироват мрежата от местни активистки групи на организацията на Навални в Русия.

Съдът обяви, че първото заседание, на което ще разгледа по същество иска на прокуратурата организациите на Навални да бъдат обявени за екстремистки, ще се състои на 17 май, казаха адвокати на опозиционера.

Навални прекратява гладната си стачка (СНИМКА)

По-рано през седмицата московски съд забрани на основания от Навални Фонд за борба с корупцията (ФБК), както и на мрежата от регионални щабове, да публикуват информация в интернет.

По искане на прокурорите ФБК няма достъп до банковите си сметки, няма право да организира протести, както и да публикува статии в медиите, докато съдът вземе решение.

Лекарите на Навални: Ако гладната стачка продължи, няма да има кого да лекуваме

Ако мрежата на Навални бъде обявена за екстремистка организация, властите ще имат по закон право да осъждат на затвор активистите и да замразяват банковите й сметки.

Очаква се руски съд да се произнесе по обжалването на Навални на наложена му глоба за клевета.
БТА