/ БГНЕС
Германското правосъдие разпореди настаняването в психиатрично заведение на 29-годишния шофьор, който вчера се вряза с колата си в група пешеходци в Берлин, като уби една жена и според последни данни 32 души, предаде Франс прес.

„Много елементи предполагат параноична шизофрения“ при този германец от арменски произход, каза пред медиите говорителят на прокуратурата Себастиан Бюхнер, изключвайки всякакви терористични мотиви за това престъпление. „Има индикации, че заподозреният страда от психично заболяване, което е в основата на деянието му вчера“, посочи говорителят и изключи версията за катастрофа на моторното превозно средство. „При претърсване са открити наркотици“, добави Бюхнер.

Управлявайки автомобил „Рено“, 29-годишният мъж се вряза в група от 24 ученици от област Хесен, които били на екскурзия до германската столица. В трагедията загина учителката, която беше с тях. Втори учител е в критично състояние, каза говорителят и добави, че още седем души са тежко ранени.

След като се вряза в минувачите, шофьорът се блъсна във витрина на магазин от парфюмерийна верига. Инцидентът се разиграл близо до една от най-оживените туристически и търговски улици в Берлин и близо до площада, където беше извършена смъртоносна ислямистка атака през декември 2016 г.

Мъжът е бил задържан от минувачи, а след това арестуван от полицията. По време на инцидента, вчера сутринта, улиците на този квартал, разположен в близост до зоологическата градина, в западната част на германската столица, са били много оживени, посочва АФП.
БТА