коронавирус
коронавирус / БГНЕС
Френското здравно министерство призова хората да продължат да вземат предпазни мерки срещу коронавируса, въпреки че броят на случаите в болници и в интензивно отделения в страната продължава да намалява, предаде Ройтерс.

Франция се готви да пристъпи от утре към втория етап от облекчаването на ограничителните мерки. Очаква се отново да бъдат отворени паркове, барове, ресторанти и плажове. Министерството обаче подчерта, че "добрите новини не трябва да ни карат да забравяме опасностите на вируса".

Под 100 смъртни случая от коронавируса във Франция за девети пореден ден

През последните 24 часа във френските болници са регистрирани 31 смъртни случая, дължащи се на коронавируса. С това броят им от 1 март достига 18 506. Утре ще бъде съобщен и броят на смъртните случаи в домове за възрастни.

14 288 пациенти с коронавируса остават в болница към днешна дата, лек спад от вчера, когато те са били 14 322. Преди седмица броят им беше 16 798. Пациентите в интензивно отделение са 1302.

От появата на коронавируса във Франция се е наложило да бъдат приети в болница общо 101 739 души, съобщи здравното министерство.
БТА