Температурите в света през март 2017 са били рекордно високи.
Температурите в света през март 2017 са били рекордно високи. / Thinkstock/Getty Images
Температурите в света през март 2017 са били рекордно високи без феномена Ел Ниньо, което според специалистите е ясен знак за глобално затопляне, съобщи Асошиейтед прес.

Американското Национално управление по изследване на океаните и атмосферата изчисли, че средната глобална температура през март е била 13,8 градуса Целзий. По-топъл март е имало само миналата година, при наличие на Ел Ниньо.

Природни катаклизми промениха света през 2016 г. (ВИДЕО)

Франция, Германия и други части на Европа през март отчетоха рекордни температури. По-голямата част от Арктика, без Аляска и Канада, беше необичайно топла.

За първи път Земята е с повече от 1 градус Целзий по-топла без Ел Ниньо. Според Ахира Санчес-Луго от Националното управление по изследване на океаните и атмосферата, изглежда планетата ни стига до точка, след която ще е много по-топла от средните стойности за 20-и век.

Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ел Ниньо е естествено затопляне на Тихия океан, което въздейства на времето по света. През 2015 г. и 2016 г. бяха поставени много рекорди за високи температури под въздействието на bНиньо.

Данни за температурите се пазят от 1880 г.

Земята попадна в категорията "токсична планета"

Компютърни модели показват, че следващото явление Ел Ниньо ще се зароди тази година.

НАСА изчислява световните температури с различен метод, но стигна до сходни резултати за март.
БТА