/ iStock/Getty Images
Шест души загинаха при катастрофа с малък самолет в планински район западно от канадския град Калгари, съобщи канадската полиция, цитирана от Ройтерс.

Според органите на реда машината, на борда която имало петима пътници и един пилот, е излетяла от летище край Калгари в петък вечер към провинция Британска Колумбия.

Към 21:30 ч. местно време (03:30 ч. в събота по Гринуич) връзката със самолета е загубена. Малко след като било съобщено, че самолетът закъснява, е предприета издирвателна операция с участието на ескадрила от състава на канадските военновъздушни сили.

Тя открила мястото на катастрофата, а след това с помощта на екипи от планински спасители са предприети действия за откриване на евентуални оцелели, но и шестимата души на борда на самолета са се оказали загинали.

Самоличността на жертвите не се съобщава.

„Прибирането на телата на пилота и пътниците беше сериозно предизвикателство поради сложния терен. Но в крайна сметка успяхме да приберем всички шест тела“, каза представител на полицията и добави, че канадските транспортни власти разследват произшествието.
Владимир Сахатчиев/БТА