Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер / БГНЕС
"Не става дума за вкус, а за достойнство", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с европейски политици и общественици по повод твърденията на производителите на храни, че предлагат различно съдържание под еднаква опаковка заради "вкуса на местните потребители".
 
Какви са разликите в цените и етикетите у нас и Европа?

Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира Юнкер. Той изрази очакването през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници.
 

Макрон: България е изпълнила критериите за членство в Шенген

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер
БГНЕС


Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните. Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията, трябва да прилагаме договорите за ЕС, коментира председателят на Комисията.
 
Юнкер отправи важни призиви, засягащи България

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер
БГНЕС

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите. Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване (към еврозоната), поясни Юнкер.
 
БТА