Италианските гвардейци със своя версия на българския химн при посрещането на Борисов

/ Пресцентър, МС
Италианският гвардейски оркестър се изложи с българския химн
95198
Италианският гвардейски оркестър се изложи с българския химн
  • Италианският гвардейски оркестър се изложи с българския химн
С неприятен музикален гаф започна посещението на премиера Бойко Борисов в столицата на Италия.
 
При визитата в Рим, по протокол оркестър изпълнява националния химн на България и след него химна на Италия. Нашият химн обаче е почти неразпознаваем, а изпълнението е далеч от оригиналните акорди.Видеото от посещението беше споделено в социалните мрежи от Facebook профила на премиера Бойко Борисов, а в коментарите се забеляза недоволството на българските граждани към фалшивото изпълнение на националния ни химн.

По време на визитата в Рим премиерът Бойко Борисов и италианският му колега Паоло Джентилони дадоха отлична оценка на двустранните политически и икономически отношения, съобщи правителствената пресслужба.

„Съществува голям потенциал за инвестиции във Вашата страна“, посочи Джентилони в началото на разговорите.

Борисов Италия
Пресцентърът на Министерски съвет

Двамата премиери обсъдиха проблема с мигрантите в Европа и необходимостта от по-голяма солидарност със страните на първа линия, подложени на най-голям натиск.

Фокус в разговорите им бе и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. По думите на италианския премиер, то е шанс за постигане на напредък по темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани.