Хеликоптерът Ми-8
Хеликоптерът Ми-8 / БТА
Руски хеликоптер Ми-8 с тричленен екипаж на министерството на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия на Русия се разби в езеро в северната част на Република Карелия, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на министерството в "Телеграм". Ведомството допълва, че в момента е в ход подводна операция по издирването на екипажа.

"Летателният апарат е изпълнявал тренировъчен полет", допълва руското министерството. "Хеликоптерът е бил управляван от опитен екипаж с хиляди летателни часове работа", се казва още в съобщението.

Отломки от хеликоптера, изчезнал от радарите късно снощи, са били открити на дълбочина от около 50 м и на разстояние 11 км от брега на Онежкото езеро, второто по големина езеро в Европа, разположено в руската Република Карелия.

Водолази и дистанционно управляван подводен апарат участват в издирването, съобщи руското министерство на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия, но не предостави информация за състоянието на членовете на екипажа.

Карелия е разделена на две части - регионът Карелия във Финландия и руската Република Карелия в северозападната част на Русия, между Бяло море (Северозападна Русия - бел. ред.) и Балтийско море, където се е разбил хеликоптерът.
Светослав Танчев/БТА