/ БТА
Ислямистката групировка "Хамас" разпространи видеоклип, на който по всяка вероятност е заснет Хърш Голдбърг-Полин, заложник с двойно, израелско и американско гражданство, пленен по време на атаката на 7 октомври срещу Израел и отведен в Газа, предаде Ройтерс.

Краткото видео, в което не се посочва кога е записано, показва 23-годишния заложник с липсваща част от ръката, която е била откъсната от взрив по време на нападението през октомври, но иначе той изглежда в добро здраве.
 

Майката на Хърш Рейчъл Голдбърг-Полин води активна кампания за освобождаването на сина си, който беше отвлечен на музикалния фестивал "Нова", атакуван от бойци на "Хамас" в ранната утрин на 7 октомври и който е един от оставащите 133 израелски заложници в плен на групировката, след като повече от 100 пленници бяха освободени миналата година.
 

Близо 250 израелци и чужденци бяха взети за заложници от членове на "Хамас", които убиха 1200 души, по оценки на израелските власти, при една от най-кървавите атаки в историята на Израел.

В отговор Тел Авив започна офанзива в Газа, заканвайки се да унищожи "Хамас" и да върне заложниците.

Досега войната е отнела живота на повече от 34 000 палестинци, сочат данни на здравните власти в анклава.
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Алексей Маргоевски/БТА