/ Gulliver/Getty Images, архив
Преди около седмица актьорът Джейсън Момоа държа реч пред Организацията на обединените нации (ООН). Освен че напомняше на мощните думи на младата екоактивистка Грета Тунберг, речта все още отзвучава.  

Джейсън Момоа обръсна брадата си с еко послание (СНИМКА/ВИДЕО)
 
На 27 септември той отиде крачка напред в осъждането си на действията срещу изменението на климата и неговите последици, пишат всички, цитирайки БГНЕС. Роденият в Хаваи актьор, станал най-известен с ролята на Аквамен, „заклейми“ не само световните лидери, но и цялото човечество, казвайки, че то е болест, която замърсява планетата Земя“.
 
Той говори от името на малките островни държави, застрашени от повишаване на морското равнище и буквално давещи се от последиците от изменението на климата.

Грета Тунберг: Как смеете!? (ВИДЕО)
 
Момоа се присъедини към световните лидери за оценка на напредъка по програмата на ООН „Пътят на Самоа” от 2014 г., която има за цел да се справи с екологичните промени, влияещи именно на малките островни държави.
 
„Островните държави допринасят най-малко за климатичната катастрофа, но понасят най-много от последствията й. Нашите правителства и юридически лица знаят от десетилетия, че са необходими незабавни промени. И все пак промяната още не е дошла”, казва Момоа, който сподели речта си в Instagram с думите „нищо захаросано, всичко право в сърцето”.

И още:

Дуейн Джонсън се вълнува да покаже самоанските си корени

Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг: Признайте истината за климата

Система за почистване на океана събра първата си партида пластмастмаса (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук