/ БГНЕС/ЕРА
Въоръжен бивш войник беше арестуван във Франция, след като бе сериозно ранен при престрелка със силите за сигурност след мащабно преследване, предаде Ройтерс, като цитира изявление на местната полиция.

Полицаи с кучета претърсваха от вчера насам горите в района на Дордон, в югозападната част на страната, издирвайки заподозрения, който стрелял по служители на реда, отзовали се на сигнал за домашно насилие. Той е бил ранен при ответен изстрел от силите за сигурност, заяви на пресконференция префектът на Дордон, Федерик Периса.
Властите казаха, че заподозреният е тежко въоръжен бивш войник, който бил въоръжен с далекобойна ловна пушка.

Голяма операция по издирване на тежковъоръжен бивш военен във Франция

1800-те жители на селището Льо Ларден - Сен-Лазар бяха посъветвани да си останат вкъщи, а училищата бяха затворени, докато в небето кръжаха полицейски хеликоптери.
Според полицията мъжът отишъл в дома на бившата си приятелка и заплашил новия ѝ приятел. След това полицаите, пристигнали на мястото, се оказали под обстрел.
Няма данни за ранени хора.

Андре Петийо, началник на местната полиция, заяви по-рано, че заподозреният е свикнал да действа сам и може да остане скрит в продължение на няколко дни.

Елитни сили, над 300 жандармеристи, кучета търсачи, 7 хеликоптера и 11 бронирани машини издирваха заподозрения от събота насам.

Полицията се обърна към обществеността, търсейки свидетели на случилото се, и публикува снимка на заподозрения - брадат атлетичен мъж на име Тери Дюпен, роден през 1992 г. в Росни-су-боа, близо до Париж.
БТА