/ Guliver/Getty Images
Терористичната организация "Ал Кайда" използва Google maps, за да планира бъдещи джихадистки атаки в Близкия Изток. Това се разбира от ново пропагандно видео, пуснато от разклонението на групировката на Арабския полуостров, което включва бившия затворник от Гуантанамо Ибрахим ал-Декси, който се завърна в организацията, след като беше пуснат от затвора през 2012 г.
 
Във видеото се вижда как "разклонението на Ал Кайда" на Арабския полуостров записва своя тренировка, планиране и изпълнението на редица задачи, като набелязването на цели, свързани със силите за сигурност, контролно-пропускателни пунктове, военни бази на различни локации.
 
В клипа се показва и използването на различни тактики, включително мъчение, нападения над командоси, престрелки и убийства”, съобщиха от Middle East Media Monitoring Institute (MEMRI). „В планирането на една от операциите на клона на "Ал Кайда" на Арабския полуостров командирът използва таблет и Google maps”, казва MEMRI, като представя екранни снимки и цялостен доклад за ситуацията на Washington Free Beacon.
БГНЕС