Юнайтед без Рууни, Фърдинанд и Карик за новия сезон
Юнайтед без Рууни, Фърдинанд и Карик за новия сезон / Reuters
Манчестър Юнайтед ще започне новия сезон без три от звездите си – Уейн Рууни, Рио Фърдинанд и Майкъл Карик, информират медиите в Англия.

Тримата са сред основните играчи на „Олд Трафорд”, като се очаква да се потят здраво през юни и началото на юли на Световното първенство в ЮАР. Мениджърът на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън пък е взел решение да даде почивка на триото през август.

„Мондиалът може да бъде много изтощителен. Все пак това е най-големият форум в живота на един футболист”, коментира шотландският спец за канадско радио, цитиран от „Daily Mail”

„Ще дадем почивка на играчите, които вземат участие в турнира – те ще релаксират в продължение на 28 дни от последния им мач в ЮАР. съставът, който започне предсезонната подготовка, ще бъде този, с който ще започнем сезона”, коментира още Фъргюсън.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед призна, че това ще важи и за другите национални състезатели, които ще играят на Световното – Партис Евра (Франция), Нани (Португалия), Джи-Сунг Парк (Южна Корея) и Неманя Видич (Сърбия).