„Каварна Рок Фест 2010 – на световно ниво!”, каза Шмиър от Destruction
„Каварна Рок Фест 2010 – на световно ниво!”, каза Шмиър от Destruction / www.pro-rock.net
“Организацията на Каварна Рок Фест тази година е на световно ниво! Всичко беше перфектно и точно – благодаря ви! От двайсет години обикаляме фестивалите по света и мога да ви кажа, че толкова добро посрещане отдавна не сме имали. И публиката тук е страхотна”. Това бяха думите на Шмиър (основната фигура) от Destruction минутите след приключване на тазгодишният Каварна Рок Фест 2010. С тези и още добри думи от страна на Джеф Уотърс от Annihilator за перфектната организация към домакините от Лауд Консертс, завърши тридневният рок маратон в морската ни рок столица. “Ще ви похвалим навсякъде по света”, добави китаристът перфекционист, малко след като буквално “помете” българските фенове с невероятното си изпълнение, техника и майстворство, които демонстрира на сцената.

В тазгодишното издание на Каварна Рок Фест, което приключи в неделната вечер с концерт на легендарните Accept, участваха цели 14 световни рок и метъл банди, част от които стъпиха за първи път на родна земя. За първи път у нас се проведоха и то успешно т.н. “сайнинг сешъни” , на които повечето от бандите се срещнаха лично с феновете си, снимаха се с тях и получиха автографи за спомен. За първи път на стадиона в Каварна цареше и истинска фестивална атмосфера – с тату студио, щанд с оригинални тениски и дискове, кран за бънджи скокове.

Организаторите от Лауд Консертс получиха писма с благодарности от голяма част от участвалите групи за добрата организация и безпроблемното им гостуване в България и за точността, с която протече целия фестивал. Лично мениджърът на Аccept изпрати сърдечни поздрави на целия екип и също благодари за чудесното посрещане.